10 lucruri interesante si amuzante pe care nu le stiai despre nunta!

Top 5 trenduri pentru primavara-vara 2015
20/03/2015
Ce sunt petele inestestice si cum scapam de ele?
24/03/2015

10 lucruri interesante si amuzante pe care nu le stiai despre nunta!

Te pregatesti de nunta si stii ca sunt atatea traditii si obiceiuri care insotesc acest eveniment, dar te-ai gandit vreodata de unde provin? Ti-am pregatit 10 lucruri interesante si amuzate pe care cu siguranta nu le stiai despre nunta!

1.Termenul “cavaler de onoare” isi are originile in perioada cand scotienii isi rapeau viitoarele sotii. Prietenul mirelui care excela la in procesul acestei rapiri primea titlul de cel mai bun cavaler, mai exact “cavalerul de onoare”.

2.Cea mai mare prezenta la o nunta a fost inregistrata in anul 1993, la o ceremonie din Ierusalim. La acest eveniment au participat 30.000 de persoane.

3.Acum 4.000 de ani, in Babilon, exista un obicei conform caruia tatalui miresei ii revenea datoria de a-I aduce mirelui, timp de o luna dupa nunta, cat mied putea sa bea. Miedul sau idromelul este o bautura obtinuta din apa si miere fermentata. De aici provine si termenul “luna de miere”.

4.Viata in anii 1500: Majoritatea oamenilor se casatoreau in luna iunie pentru ca faceau baia anuala in mai, iar in luna urmatoare inca mai miroseau bine. Cu toate acestea, ei inca incepeau sa miroase urat, asa ca miresele obisnuiau ca tina in mana un buchet de ierburi si flori puternic inmiresmate pentru a ascunde mirosul corpului.

5.Data de 10 Februarie este declarata Ziua Mondiala a Casatoriei.

6.In Suedia, mireasa isi pune in fiecare pantof cate o moneda. Traditia spune ca tatal miresei ii aduce o moneda de argint, iar mama una de aur. Daca tanara le va purta in pantofi in ziua ceremoniei va tine departe saracia pe parcursul casniciei.

7.In Finlanda, in mod traditional, miresele mergeau din usa in usa pentru a primi cadourile de nunta si le puneau intr-o fata de perna. Tinerele erau insotite de un barbat mai in varsta, casatorit, care reprezenta longevitatea casniciei.

8.In Olanda, ina fata casei proaspetilor insuratei, se planteaza un brad care simbolizeaza fertilitate si noroc.

9.Aproximativ 70% dintre mirese poarta traditionalul diamant pe cel de-al patrulea deget de la mana stanga.

10.Obiceiul tortului de nunta cu etaj provine dintr-un joc practicat in trecut. Mirele si mireasa incercau sa se sarute peste tortul din ce in ce mai inalt, fara a-l rasturna, acest gest simbolizand dragostea cuplului care depaseste obstacolele de-a lungul casniciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *