4 asteptari realiste de la viata in doi

10 sfaturi importante pentu „Soacra Mica” si „Soacra Mare” – Partea a II-a
10 sfaturi importante pentu „Soacra Mica” si „Soacra Mare” – Partea a II-a
02/07/2015
Scurta istorie si semnificatie a coronitei de flori
Scurta istorie si semnificatie a coronitei de flori
06/07/2015

4 asteptari realiste de la viata in doi

4 asteptari realiste de la viata in doi

Casniciile sunt o fuziune, o combinare a 2 vieti, dar pentru ca fiecare persoana este unica, trebuie sa gasim un echilibru intre ideea de cuplu si ego-ul personal.

In prima faza, oamenii sunt incantati de ideea de „doi devin unul”, dar la scurt timp apar si temerile( teama ca cealalte persoana si-ar putea pierde interesul, teama de compromis, etc).

Important este sa pornim la drum cu mintea limpede, gandind realist, pentru ca vraja nu tine vesnic, iar casnicia inseamna mult mai mult decat iubire.

1. Nu veti fi intotdeauna pe aceeasi lungime de unda

Pentru ca fiecare persoana este unica, nu vom fi intotdeauna de acord in totalitate. In prima parte a casniciei ne simtim foarte conectati cu partenerul. Iubim, suntem iubiti, gandim la fel, visam la fel. Insa in aceasta faza, tindem sa ignoram diferentele, pana cand realitatea ne loveste si ne dam seama ca nu traim intr-o magie, iar parerile pot fi contradictorii.

Nu este nimic neobisnuit, iar o relatie de calitate este bazata pe respect si toleranta fata de gandurile celeilalte persoane.

2. Va trebui sa faceti compromisuri

Nu toata lumea intelege ce este mai exact compromisul, dar va afla dupa nunta, cand de cele mai multe ori vor fi nepregatiti pentru totalitatea compromisurilor pe care vor trebui sa le faca. In astfel de cazuri, este important sa intelegem ca uneori trebui sa renuntam, in speranta ca si cealalta persoana va face asta la randul ei. Pentru ca tu ai o preferinta asta nu inseamna ca si cealalta persoana trebuie sa ti-o impartaseasca. Fiecare este unic, si pana la urma de aia te-ai indragostit.

3. Relatia are limite

Nu este nimic gresit in a-ti dori ca partenerul sa te sustina intotdeauna, insa va trebui sa constientizezi ca ar putea exista momente in care partenerul nu va putea sau nu va vrea sa te sustina din varii motive si va trebui sa te descurci prin forte proprii. Nu o lua ca pe o lipsa de iubire ci ca pe o desfasurare normala a relatiei.

4. Nu trebuie sa renunti la tine

Chiar daca nu vei mai avea la fel de mult timp liber ca inainte, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la ce faceai singur/a. Varietatea poate intretine conversatiile de cuplu. Fiecare dintre voi are nevoie de putin spatiu personal. Este un lucru perfect normal.

Intr-o casnicie, echilibrul este foarte important si trebuie sa gasim o solutie pentru a echilibra egoismu cu sacrificiul si autonomia cu dependenta. Este in folosul tau si al relatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *