5 curiozitati despre Sarbatoarea de Craciun

Unde sa imi petrec Revelionul?
21/12/2013
Accesoriile pentru tinuta de Craciun
22/12/2013

5 curiozitati despre Sarbatoarea de Craciun

Cu totii suntem impresionati de aceasta sarbatoare, deoarece ea reprezinta un moment de bucurie pe parcursul careia urmeaza sa ne reintalnim cu persoanele dragi din viata noastra, cu care vom discuta de cele intamplate peste an. Insa in cele ce urmeaza ne-am gandit sa va oferim spre informare 5 curiozitati despre Sarbatoarea de Craciun.

  1. Astfel pentru inceput nu trebuie sa uitam de Rudolf, despre care putem spune fara echivoc ca este renul vedeta a lui Mos Craciun. Despre acesta cu totii stim ca are nasul rosu, si cei mai multi dintre noi spunem ca acest lucru se datoreaza frigului, insa dupa unii oameni de stiinta norvegeni, acest lucru se trage de la o infectie parazitara.
  2. La punctul doi, trebuie sa amintim despre culorile traditionale de Craciun, despre care putem spune ca sunt verdele, rosul si auriul. Despre verde se poate adauga ca reprezinta viata si renasterea, despre rosu, ca reprezinta sangele lui Iisus Hristos, iar auriul reprezinta bunastarea si regalitate, dar si lumina.
  3. Despre primele decoratiuni pentru brazii de Craciun putem spune ca au fost merele. Dar, in Evul Mediu, se obisnuia ca ornamentele pentru brazi sa fie reprezentate de conifere.
  4. Craciunul, ca si Sarbatoare isi are originile intr-o serie de festivaluri pagane, denumite Saturnaliile, adica sarbatoarea lui Saturn – zeul roman, celebrat intre ultima parte a lunii decembrie. Insa dupa cum stiti crestinii se opuneau acestor genuri de serbari si au atras de partea lor pe pagani si au proclamat pe 25 decembrie ziua nasterii lui Hristors.
  5. Despre Craciunita putem spune ca este o planta originara din Mexic, ce era cultivata inca de pe vremea aztecilor, cei care o numeau Cuetlaxochitl, ce se poate traduce prin planta care se ofileste. Tot pentru ei aceasta planta era un simbol al puritatii, si o foloseau totodata pentru tratarea febrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *