5 fructe si legume ce trebuie evitate cand suntem la dieta

Superstitii si traditii de nunta. Le respectam sau nu?
19/02/2015
Care sunt nuantele de oja care te fac sa pari bronzata?
26/02/2015

5 fructe si legume ce trebuie evitate cand suntem la dieta

Desi ni se recomanda fructe si legume atunci cand sumtem la dieta, multe dintre noi credem ca trebuie sa consumam o varietate a acestora si in orice cantitate pentru ca ajuta la tinerea kilogramelor departe. Adevarul este altul…

Specialistii recomanda 5 fructe si legume care sunt de evitat sau trebuie consumate cu moderatie atunci cand suntem la dieta.

Fructele tropicale:  Desi sunt delicioase si contituie o masa sanatoasa, nu toate fructele tropicale sunt recomandate. Mango si anansul contin foarte multe zaharuri si o cantitate mare de calorii, iar specialistii ne sfatuiesc sa le pastram pentru ocazii speciale si sa ne bazam in diete pe fructele ce au un continut slab de zaharuri.

Fructele confiate: Fructele confiate sunt mai bogate in calorii decat ceve proaspete, din cauza extragerii apei din acestea. Un exemplu dat de specialisti este cel al unei cani cu stafide, cu un continut de 500 de calorii sau al unei cani cu prune car contin 447 de calorii, spre deosebire de un kilogram de struguri proaspeti care contin doar 350 de calorii si un kilogram de prune care ajunge la 400 de calorii.

Avocado: Este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume, cautat pentru ca este bogat in grasimi, drept urmare calorii. Un bol de piure de avocado contine 384 de calorii. In ciuda faptului ca este bogat in calorii, vitaminele si grasimile pe care le contine avocado sunt foarte bune pentru organism, deci specialistii ni-l recomanda moderat.

Piure de cartofi dulci: Cartoful dulce este o leguma foarte apreciata la nivel mondial, dar nu este tocmai dietetica. Un bol de piure de cartofi dulci contine 250 de calorii. Un singur cartof dulce, normal, curatat, contine doar 212 calorii, deci este recomandat sub forma de piure doar foarte rar, mai ales intr-o dieta.

Sucurile de legume: Alimentatia zilnica necesita o cantitate mare de legume, insa, din cauza faptului ca nu putem stabili exact care este aceasta, multe dintre noi preferam sa bagam la blender legumele si sa le consumam sub forma de suc. Sucul obtinut contine mai mult zahar decat legumele in stare naturala, chiar daca avem impresia ca este acelasi lucru. Pe langa vitaminele si mineralele necesare alimentatiei zilnice, vom primi mai mult zahar decat este nevoie si, pe langa asta, sodiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *