Aranjamentele florale: Istorie si lucruri interesante

Trendurile de frumusete pentru mireasa anului 2015!
22/05/2015
Tendintele pentru nuntile anului 2015: Torturile in miniatura!
26/05/2015

Aranjamentele florale: Istorie si lucruri interesante

V-ati intrebat vreodata de unde provin aranjamentele florale? Acestea dateaza inca din perioada Egiptului Antic!

Istoria aranjamentelor florale este prezenta atat in cultura egipteana, cat si cea chineza, romana, greaca, bizantina si, ulterior, in cea europeana. Cele mai timpurii aranjamente florale au aparut in Egipt, cand egiptenii decorau cu flori puse in vaze ceremonii religioase, precum inmormantarile, dar si evenimente simple sau pur si simplu decorau mesele incaperilor persoanelor de rang inalt. Exista dovezi de existenta a aranjamentelor florale inca din 2500 inaintea erei noastre. Ilustratii ale florilor aranjate au fost gasite in sculpturi in relief si picturi pe pereti si atesta existenta acestor decoratii din perioadele antice.

In acea perioada, florile erau atent alese in concordanta cu simbolistica lor, cu accent pe  semnificatia religioasa. Floarea lotus sau nufarul era considerata sacra pentru Isis si era des inclusa in aranjamentele florale. Multe alte flori au fost gasite in mormintele egiptenilor antici, iar ghirlande de flori erau purtate de catre persoanele iubite si lasate la morminele celor dragi. Printre aceste flori amintim clopoteii, anemonele, irisul, definium, narcise, floarea de palmier, papirus si trandafiri.

De asemenea, grecii si romanii foloseau fflori. In Grecia Antica se foloseau florile si ierburile drept podoabe. Acestia nu foloseau vazele des, ci preferau ghirlandele si coroanele de flori. Acestia puneau ramuri de maslin in farfurii de lut, iar grengutele cu frunze erau folosite la nunti. Ei foloseau petale pentru a orna podelele si paturile si, la fel ca si egiptenii, grecii si romanii aveau preferinte in ceea ce privea florile folosite. Cel mai des intalnite frunzisuri folosite de greci si romani erau ghindele, frunzele de stejar, dafin, iedera, dafinul si patrunjelul. Castigatorii competitiilor atletice in jocurile olimpice antice primeau lauri, iar in Roma acestia simbolizau victorii militare si onorau vitejia si triumful unui comandant de osti. Coroanele erau oferite in Grecia Antica in simbol de putere, onoare, dedicatie si loialitate.

Printre florile preferate ale grecilor si romanilor intalnim trandafiri, zambile, caprifoi, violete si crini. De asemenea, ei alegeau si alte flori pentru forma lor frumoasa, cum ar fi lalelele si galbenelele.

Puterea si averea isi spuneau cuvantul la romani si greci, ca si la egipteni, iar florile au inceput sa fie introduse la evenimentele religioase. La petreceri, acestia aruncau petale de trandafiri pe jos intr-un strat gros, iar mirosul era unul dintre motivele pentru care foloseau aceste flori.

Despre Europa in perioada anilor 1000, putem spune ca aranjamentele florale erau folosite cel mai des in manastiri si biserici, iar multe plante erau utilizate atat pentru decoratii, cat si drept alimente. In timpul Cruciadelor, au fost aduse din Orientul Mijlociu o serie de plante noi si interesante, iar europenii au inceput sa experimenteze cu acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *