Comunicarea eficienta dupa casatorie

WEDDING PLANDROID PENTRU ANDROID
01/02/2015
Locatia pentru nunta trebuie aleasa cu sufletul!
01/02/2015

Comunicarea eficienta dupa casatorie

Relatiile de orice fel sunt o forma foarte complexa de comunicare in care persoanele implicate au un rol hotarator. Cu atat mai mult casatoria este o forma a relatiilor interumane in care in fiecare zi, cu fiecare cuvant rostit putem construi sau dimpotriva, putem distruge ceea ce s-a cladit deja. Niciodata nu trebuie sa consideram ca situatia in care ne aflam este de la sine inteleasa, ea trebuie creata in fiecare zi pentru a o modela dupa cum ne-am imaginat-o dintotdeauna. Nu este suficient ca iubitul sa te conduca in fata altarului pentru a avea o viata fericita. Relatia voastra poate abia acum incepe cu adevarat. Si nimeni nu poate garanta ca ea va evolua intotdeauna bine, de aceea trebuie sa te raportezi cu mare responsabilitate la modul in care contribui la parea ta din constructie.

Felul in care te raportezi la partenerul tau este decisiv pentru cum se construieste increderea dintre voi. In diversele relatii in care suntem implicati, mare marte din modul in care se raporteaza celalalt la noi depinde de asa zisul credit pe care il acordam persoanei. Daca nu avem asteptari prea mari de la o persoana si acest lucru il si comunicam, nici nu vom obtine prea multe. E ceea ce psihosociologia numeste “autoimplinirea profetiei”. Este deci important sa avem incredere in capacitatea celuilalt de a ne oferi bucurie si sa si exprimam aceasta incredere. In acest fel il responsabilizam pe cel de langa noi si ii acordam un standard pe care nu va vrea sa il incalce.

Este important sa comunicam nemultumirile noastre, sa discutam mult si sa deslusim diferiele noastre comportamente. Inceputul convietuirii dintre doi oameni este perioada cea mai frumoasa, dar si cea mai dificila. Presupune multa intelegere, acceptare si compromisuri. Toate acestea trebuie insa verbalizate si acceptate de comun acord pentru a pastra o relatie echilibrata.

Riscul oricarei relatii pe termen lung este instalarea rutinei si plictiselii. Trebuie sa stii sa te implici in relatie si sa gasesti acele idei care sa va scoata din monotonia oricarei zile. Chiar cand te intorci acasa dupa o zi lunga si obositoare trebuie sa ai energia sa ii oferi partenerului tau o conversatie interesanta, sau un moment de tandrete. Disponibilitatea este cheia pentru a putea avea o comunicare frumoasa. Dupa o zi agasanta cea mai mare greseala este sa te inchizi in tine si sa preferi sa nu te obosesti discutand cu celalalt.

Citeste articolul complet pe  www.nuntabucuresti.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *