Dj sau Formatie la nunta? Pro si Contra

M-a cerut! Acum ce urmeaza?
03/02/2015
Pantofi de mireasă cu bijuterii
04/02/2015

Dj sau Formatie la nunta? Pro si Contra

A sosit evenimentul mult asteptat. Totul este profesionist organizat, locatia, invitatii, meniul.

Pana la urma doar o data in viata va casatoriti si totul trebuie sa iasa perfect. Tocmai de aceea, nu trebuie sa treceti cu vederea peste un detaliu important, fara de care seara cea mare si-ar pierde din stralucire: muzica. DJ sau Formatie?

Haideti sa parcurgem impreuna diferentele dintre un DJ si o formatie la nunta/botezul/evenimentul dumneavoastra.

Sunt sute de DJ pentru nunta in Romania. La o singura cautare pe Google gasesti multi, prea multi pentru a ii putea analiza. Insa care dintre ei este cel mai bun pentru nunta/botezul/evenimentul dumneavoastra?

Va propunem mai jos cateva solutii pentru evitarea tuturor problemelor generate de alegerea unui DJ, intrebari pe care sa i le adresati, ce echipamente trebuie sa foloseasca si ce trebuie sa includeti in contractul pe care il veti semna cu el.

Alegerea unui DJ potrivit va fi una dintre cele mai interesante si mai incitante parti din organizareanuntii/botezul/evenimentului dumneavoastra.

DJ sau Formatie la nunta?

Veti avea ocazia sa intalniti oameni cu experienta in domeniu, care sunt, in majoritate, foarte comunicativi, cu personalitate placuta si dispusi oricand sa va ofere sfaturi utile pentru a avea cea mai frumoasa nunta.

 

DJ sau Formatie pentru nunta, botezul, evenimentul dumneavoastra?

In ceea ce priveste formatia, tineti cont ca nu trebuie sa angajati o trupa pe care nu ai auzit-o cum canta si ca sunt foarte multe variabile la mijloc.

O formatie canta live, asadar ce se intampla daca vocalistul este ragusit sau daca unul din membrii formatiei nu poate sa ajunga la eveniment? Majoritatea formatiilor au in componenta mai mult de un solist, deci probabil ca s-ar rezolva.

Dar totusi, mai este o problema: formatiile trebuie sa ia pauze. Unele fac pauze la 25-30 de minute, altele la 45-50 de minute.

Pauzele sunt necesare si nu aveti cum sa ii obligati pe membrii formatiei sa cante continuu, pentru ca ei canta LIVE si obosesc.

Marele avantaj al unui DJ ramane pretul. Un DJ bun va fi intotdeauna mai ieftin decat o formatie si in plus, va lucra dinamic toata noaptea pentru a crea o atmosfera care sa-ti tina in picioare toti invitatii.

Se intampla uneori ca o Formatie sa va lase o impresie buna, dar la momentul nuntii sa nu mai aveti aceeasi impresie. Astfel de situatii neplacute se intalnesc mult mai rar in cazul DJ-ilor. Tocmai din acest motiv este recomandat sa folosesti contractul!

Microfonia. Aceasta se produce numai atunci cand frecventele inalte sunt mai pronuntate decat frecventele medii si joase, iar microfonul este asezat prea aproape de boxe.

Daca lucrurile merg prost, in urma unei microfonii puternice se poate defecta echipamentul audio, caz in care veti ramane fara sonorizare la eveniment.

O formatie face altfel atmosfera, asta e adevarul.

 

AVANTAJE Formatie:

  • muzica live ofera un plus de dinamism petrecerii, mentinand contactul permament cu publicul, multumit ca se tine cont si de preferintele sale muzicale;
  • lipsa unei formatii poate da impresia invitatului ca ceva este artificial, nelalocul lui si acest lucru l-ar putea inhiba;
  • daca esti o persoana traditionalista, careia ii place sa respecte traditiile, vei opta pentru alegerea unui taraf la nunta ta;

 

DEZAVANTAJE Formatie:

  • putine formatii au un repertoriu suficient de bogat care sa acopere preferintele tuturor invitatiilor tai;
  • sunt formatii care abordeaza doar un gen de muzica, de exemplu: populara;
  • costurile pentru inchirierea unui grup vocal-instrumental sunt mai ridicate, ajungand pana la 1000 de euro sau chiar 5000 pentru vedete;
  • o formatie nu poate canta non-stop, trebuie sa faca pauze si trebuie sa va ganditi cum acoperiti aceste neajunsuri (puneti un playlist sau optati si pentru un DJ sau un prieten care sa vina cu un PC incarcat cu muzica);
  • este foarte posibil ca din cauza oboselii, atat vocalistul, cat si instrumentistii trupei sa falseze;

 

Citeste articolul comple pe www.fabricapetrecerilor.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *