Ne cununăm religios sau nu, aceasta este intrebarea?

Invitatii la nunta au ramas fara cuvinte!
16/09/2015
Sprâncene frumoase. Trei pași pentru frumusețea lor.
19/10/2015

Ne cununăm religios sau nu, aceasta este intrebarea?

În ziua de astăzi, în plin secol XXI, se pare că trendul cică (?!), este acela de a nu mai merge pe tradițional, în ceea ce privește cununia religioasă. Toată lumea merge către acele așa-zise acorduri nupțiale, sau mai bine zis cununia civilă.

Ne cununăm religios sau nu?
Dacă plecăm de la premiza că un cuplu vrea să se cunune civil, dar nu religios, putem să tragem concluzia că cei doi nu prea sunt „duși la biserică”.
Oare așa să fie ? „Bine, bine”… o să spuneți voi, „de ce să fac așa dacă nu vreau, sau de ce să fac așa pentru că așa spune familia ?!”
Păi nu, tocmai asta e și idea, este nunta ta, voastră, așa că poți să alegi ce și cum vrei să faci.

Poți opta pentru o cununie civilă, sau un „contract nupțial”, și, sau, poți opta să faci și cununia religioasă. Important este ceea ce vă doriți voi, pentru că până la urmă este un moment unic în viața voastră, moment ce se întâmplă, sau ar trebui să se întâmple doar o singură dată și să fie memorabil.
Conform canoanelor, este bine ca uniunea dintre doi parteneri să fie făcută și în fața Lui Dumnezeu, ca legătura să fie sfântă, dar dacă nu se dorește, stați fără grijă, nu se întâmplă nimic rău.

Dacă voi, ca parteneri, doriți doar o cununie simplă, fără cheltuială mare, o puteți face într-un cadru restrâns, fără prea mare bătaie de cap, dar, dacă familia, părinții, vor altceva, e bine să stați la masă, de vorbă, și să îi faceți să înțeleagă că ceea ce vreți voi este mai important decât orice altceva, și că, dacă acceptă bine, dacă nu, asta e, nu ?

Ne cununăm religios sau nu?
Până la urmă este important ceea ce simțiți și ceea ce vă doriți voi să se întâmple, nu ceea ce vor ceilalți. Oricum frumos este, în cazul în care nu doriți o cununie religioasă, să le explicați celor din familie, argumentat, sincer, de ce, și, până la urmă, or să înțeleagă și or să fie alături de voi, în momentele voastre fericite.

O nuntă, cununie, poate să fie la fel de frumoasă, poate chiar spectaculoasă, și fără a face pasul în fața preotului.

Ne cununăm religios sau nu?
Așa că… noi vă urăm casa de piatră și să vă iubiți ca în prima zi, dacă decideți, într-un caz, sau în altul, să vă uniți destinele.

 

1 Comment

  1. Carlo spune:

    Atât timp cât se plac înseamnă că Dumnezeu i-a unit. Nu e nevoie să se ducă la biserică. Dacă popa rosteşte idioţeniile alea în biserică asta înseamnă că Dumnezeu i-a unit ???? Biserica este pentru oi.

    Religia dăunează grav sănătăţii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *