Scurta istorie si semnificatie a coronitei de flori

4 asteptari realiste de la viata in doi
4 asteptari realiste de la viata in doi
03/07/2015
Cum sa potrivesti rochia de mireasa cu bijuteriile - Partea a II-a
Cum sa potrivesti rochia de mireasa cu bijuteriile – Partea I
07/07/2015

Scurta istorie si semnificatie a coronitei de flori

Scurta istorie si semnificatie a coronitei de flori

Coroanele de flori pentru nunta sunt destul de populare in ultima perioada, insa asta nu inseamna ca sunt si o noutate absoluta. Acestea reprezinta un accesoriu popular de nunta de sute de ani, dar a revenit in traditie si ca insemnatate in ultima perioada. Si ca sa intelegem ce insematate are coronita de flori trebie sa facem o incursiune in istorie si cultura, pentru ca aceasta nu este doar un accesoriu estetic:

Grecia Antica

Coronitele de flori erau des intalnite in Grecia Antica si erau purtate la ocazii speciale pentru a onora zeii.

Europa Medievala

In aceasta perioada, coronitele de flori erau oarecum interzise deoarece multe religii pagane care foloseau coroanele de flori in ceremoniile religioase pentru a impodobi statuile zeilor erau condamnate pentru blasfemie.

Ucraina

Coronitele de flori(vinok) reprezinta un accesoriu al rochiei folk traditionale in Ucraina, uneori purtate de fetele cu varsta potrivita pentru casatorie. In timpul ceremoniei nuntii, coronitele realizate din brebenoc si mirt sunt puse pe capul mirilor dupa schimbul de juraminte.

China Antica

In China, coronitele din flori de portocal erau purtate in timpul nuntii. Deoarece portocalii infloresc si rodesc in acelasi timp, acestia simbolizeaza fertilitatea si se credea ca sunt de bun augur pentru conceptia copiilor.

Epoca Victoriana

Regina Victoria a adus in Europa, pe langa rochia alba de mireasa si coronita de flori. Aceasta a purtat pe cap la nunta cu printul Albert o coronita din flori de portocal, pentru ca mai tarziu fraza „sa strangem flori de portocal” sa capete semnificatia” sa gasim o sotie”.The 1960s American Flower Crown

Anii ’60

Sfarsitul anilor ’60 este sinonim culturii hippie, atunci cand coronitele de flori au devenit un simbol al pacii si dragostei. Chiar daca stilul hippie a fost o subcultura a vremurilor, acesta a influentat moda, aducand coronitele de flori inapoi in ritualul nuntii.

In prezent

Pe langa semnificatia dragostei, a fertilitatii si a sarbatorii de-a lungul istoriei si a culturilor, coronitele de flori sunt usor de personalizat. Iar varietatea ofera multiple stiluri si solutii care se pot adapta tuturor mireselor. Rezultatul: un look natural, proaspat si parfumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *