Traditii de nunta in Japonia

Locatii de Vacanta – Targu Mures
14/07/2014
Aspecte esentiale pentru a avea fotografii reusite
17/07/2014

Traditii de nunta in Japonia

Despre traditiile de nunta din Japonia vom vorbi in cele ce urmeaza, si va vom aduce la cunostinta detalii despre o nunta in aceasta zona a globului. Pentru inceput va putem spune ca in aceasta tara se pastreaza unele dintre cele mai deosebite si mai interesante traditii de nunta, dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza.

Aici miresele poarta un machiaj extrem de elaborat, cu totul deosebit, ce va fi executat din cap pana in picioare in nuante de alb si fildes. Despre vopsirea chipului si pielii miresei, pentru a arata ca o gheisa, putem spune ca reprezinta de fapt declaratia statutului de domnisoara, fata de zei. Pentru depunerea juramintelor de catre mireasa, aceasta va trebui sa poarte o rochie alba de mireasa, pentru ca mai apoi la petrecerea de dupa nunta sa se schimbe intr-un kimono din matase, de cele mai multe ori de culoare purpurie, care de asemenea va fi decorat si cu motive florale.

Referitor la ceremonia yuino sau logodna, putem preciza ca aceasta reprezinta de fapt schimbul simbolic de cadouri intre familiile celor doi miri, iar cel mai mare dar il reprezinta dupa cum era de asteptat banii ,care vor fi pusi intr-un plis, si sigilati, cu fire argintii si aurii, care va fi destul de greu de desfacut. Apoi, referitor la cadourile de nunta, putem spune ca cel mai popular dintre aestea este kondu, care este de fapt o funie lunga si impletita, care simbolizeaza uniunea si imbatranirea impreuna a celor ce urmeaza sa se casatoreasca.

Printre cadourile de nunta se mai numara si evantaiele, despre care se spune ca simbolizeaza bogatie si prosperitate. Acestea sunt cateva traditii de nunta din aceasta tara, si observam ca si aici ceremonia de nunta este una destul de importanta pentru comunitatea din aceasta zona.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *